Заснемане на ресторантско меню.

 Г а л е р и я

Накратко казано, food-фотографията при рекламното заснемане на ресторантската храна, съществено се отличава от любителското кулинарно снимане в къщи.

Бих казала, нямат нищо общо!

  • Професионалният подход е със сериозна предварителна подготовка. Времето на хората, участващи в целия процес, а това са готвачи, асистенти, фуд-стилисти фотографи и дизайнери е лимитирано и трябва да се оползотвори максимално. Обикновено в рамките на един или два дни се сготвя цялото меню, а повечето храни могат  да се снимат най-много 5 до 10 минути след плейтването им. За целта всичко се уточнява до деня на снимките!

Какво е необходимо, за да поръчате рекламно заснемане на вашето заведение при мен.

За съставянето на ВИЗУАЛНА КОНЦЕПЦИЯ  ми е необходима информация за това: (Аз ще ви изпратя подробна анкета, която ще ви помогне да формирате творческата ми задача.)

1. Как ВИЕ ВИЖДАТЕ стилистиката на вашият ресторант и целевата ви аудитория.(Например, подходът към таргет студент и таргет жена с добро материално положение е доста различен).

2.За какво ще използвате снимките ?(Например,ако е за меню тип каталог, уточняваме ракурса с дизайнер, ако са имиджови снимки, дълбочина на рязкост, ракурс, реквизити, ориентация.)

3.Стил и общо настроение на снимките (тъмни или светли).

4.Какво и колко  да влезе или да не влиза в кадър. (Хедонистично или аскетично представяне).

5.Реквизити под наем или собствени, допълнителни продукти,хора, които влизат в кадър. И така нататък...

  •  Крайната ми ЦЕЛ  е създаване на продаваща фотография, която да се цели точно във ВАШИЯТ КЛИЕНТ, да събужда ЕМОЦИЯ и да подканва към действие.
  • Въздействащата фотография е слагаемо от много, много опитност, „нагледаност“, усещане (умение) за композиция и цветове и любов към храната.
  • Правилната ВИЗУАЛНА КОНЦЕПЦИЯ поддържа позиционирането на ресторанта и формира мнението на клиентите за него! Доказано е , че тя увеличава количеството на постоянните клиенти около 30-70%! Също така статистиката сочи, че присъствието на фотографии на храна в менюто повишава продажбите около 30-40 %!

Вижте ГАЛЕРИЯТА ми с кулинарна фотография, която сме осъществили в редица реномирани ресторанти.

Можете да се възползвате и от пакетната ми услуга за КУЛИНАРНА И ИНТЕРИОРНА ФОТОГРАФИЯ ЗА РЕСТОРАНТИ. 

Осъществени проекти : Delivery and Catering Catalogue Incanto   , Ti Catering - Кетъринг каталог на Ti Bar & Kitchen 2019-2020 , Ресторант Норма Бургас, Ресторант Инканто Бургас, Ресторант Баракуда Созопол, Ресторант Гролш Бургас и други.