fbpx
Тел. 0888 746 528
Home » Интериорна и екстериорна фотография
by Mara Radeva
Интериорна / екстериорна фотография

Като фотограф с афинитет към интериорния дизайн, разбирам колко важно е да създаваме визии, които ще впечатляват и вълнуват. С внимание към детайла, се стремя да предам естетиката и настроението на всеки обект. Заснемането на минималистични, съвременни или луксозни интериори изисква различен подход. За вътрешните декоратори и дизайнери, важен е детайла, цвета, за архитекти и строители, важно е да се представят интересните архитектурни моменти и как пространствата си взаимодействат. Всички тези моменти са важни, придават стила на мястото, подчертават индивидуалността, и карат някого да пожелае да остане там.

Less is more

С една дума, не е лесна работа, да предадеш „духа на мястото". Не винаги широкоъгълният обектив и погледа „отгоре „ предоставят най-удачният зрителен ъгъл – макар да показва повече. Една по-ниска гледна точка и избор на важен акцент според мен правят кадъра по-интересен. Най-често „по-малкото е повече“. Линии и ъгли работят заедно за снимката. Не е нужно да се затрупва кадъра с много детайли, и зрителя да остане разконцентриран.
Снимала съм празни заведения, магазини и хотелски стаи. Оставам на мнение, че човешкото присъствие в кадъра е решаващо за придаване на „живот и цвят“ в снимките на социални места. Оставена купичка с бисквити и чаша с кафе, вестник или шапка и палто, също са белези за човешко присъствие, които доста „стоплят“ кадъра на хотелска стая, примерно.

Интериори с награди

Щастлива бях да заснема осъществения проект на Галя и Недко - дуото Think Forward.

В международния ден на архитектурата "Един български офис" на Think Forward получи голямата награда на бургаската архитектурна изложба АРХИМОРИЯ 2019.

"В този проект се потопихме в символизма на изконната българска традиция, за да я преживеем и интерпретираме по съвременен начин.

Благодарим за високата оценка на журито в състав арх. Александър Минчев, арх. Христо Топчиев и арх. Георги Бачев."

Проекта може да разгледате тук:

Също така световният сайт за архитектура Archilovers разкри най-добрите проекти за 2019-та година и сред тях са два проекта на Think Forward, реализирани в Бургас.

Още една статия, писана за този проект

Моите снимки бяха публикувани и в списание BRAVACASA.

УСЛУГИ И ЦЕНИ

Услугите ми включват:
Заснемане на хотели- по договаряне
Заснемане на заведения- по договаряне
Заснемане на обществени сгради

Не се колебайте

Направете запитване за интериорна фотография

Задайте въпросите, които ви интересуват

Фотография и Печат
error: Не можете да копирате съдържанието!
ваучер ЗА КОЛЕДНА фотоСЕСИЯ

Записването за фотосесия сесия става със закупуването на ваучер. Информация за свободни часове на тел.0888-746-528

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00